Serviciile noastre ne-au plasat în topul preferințelor brașovenilor!

Consultații de specialitate
Vrem să vezi tot ce poți vedea. Indiferent de complexitatea situației tale, lucrăm împreună până ajungem la rezultatul potrivit pentru tine. Întelegem particularitațile ochilor tăi și colaborăm cu toți furnizorii, naționali și internaționali să-ți oferim certitudinea vederii clare și protecția de care ai nevoie, pe fondul general al unei experiențe plăcute.
In cadrul cabinetului nostru efectuăm atat consultații optometrice de determinare a dioptriilor, cât și investigații oftalmologice complexe în cazul unor diferite patologii. Personalul nostru îți va asigura un mediu plăcut, relaxant, în care cel mai important aspect este gasirea unei soluții optime de corectare a oricăror vicii de refracție.
Întrebări frecvente:
Majoritatea oamenilor au vicii de refracție. Cel mai des întâlnite sunt: Miopia(incapacitatea de a vedea la distanța), Hipermetropia(incapacitatea de a vedea la aproape), Astigmatismul și Prezbiopia.
În țările dezvoltate, principiul de bază este: "mai bine prevenim decât să tratăm". Acest principiu ar trebui respectat și în cazul consultațiilor ce țin de vederea noastră. O frecvență de maxim un an al controalelor periodice este indicată, astfel, descoperind din timp orice viciu de refracție sau dezvoltarea altor probleme oculare.


Întrebări frecvente:
Alegerea ramelor pentru ochelarii de vedere porneşte de la PRESCRIPȚIA MEDICALĂ. Acesta este primul pas pentru că în funcţie de dioptrii se aleg şi ramele. Consultanţii Retina Optic sunt pregătiţi să îţi ofere informaţii profesionale şi recomandări avizate pentru a te ajuta să faci cea mai bună alegere. Din punct de vedere al MATERIALELOR utilizate, putem spune ca trendul anului se referă la acetat injectat, titan şi aluminiu. Culorile vedetă sunt: roşu, negru, violet, auriu, bronz sau portocaliu. Pentru un aspect discret, ramele cu şurub sau ramele cu fir sunt cea mai bună alegere. Este foarte important ca alegerea unei rame să fie făcută şi în funcţie de FIZIONOMIA FEȚEI. O faţă rotundă are nevoie de linii drepte pentru a compensa curbele şi a crea senzaţie de îngustare şi alungire, de aceea sunt recomandate ramele pătrate sau dreptunghiulare. E bine să se evite ochelarii rotunzi, care nu vor face decât să scoată şi mai mult în relief rotunjimea feţei. Pentru o formă pătrată a feței se potrivesc cel maibine ochelarii rotunzi sau rotunjiţi, pentru a îndulci trăsăturile chipului. În nici un caz nu recomandăm ramele dreptunghiulare sau cele foarte subţiri. În definitiv, ideea nu este sa fie invizibile, ci să se potriveascăbine şi să îţi ofere un aspect agreabil. Faţa ovală este cea mai bine proporţionată, motiv pentru care alegerea ramei este cea mai simplă, gustul fiind singurul criteriu al alegerii. Un alt criteriu în alegerea ochelarilor este și CULOAREA PĂRULUI, pentru a evita anumite contraste cromatice neplăcute. Persoanele blonde pot alege o ramă în nuanţe deschise şi pastelate, care vor conferi chipului un surplus de lumină şi căldură. Persoanele cu părul şaten pot alege rame în nuanţa bronzului, evitându-le pe cele de culoare închisă ori pastelate. O persoană brunetă poate opta pentru rame aurii sau argintii, dar şi de culoare maro. Recomandăm evitarea nuanţelor pastelate sau foarte închise. Pentru un CONFORT SPORIT în timpul purtării sunt recomandate ramele din titan sau betatitan, două materiale foarte uşoare.
Rame de ochelari
Ramele de ochelari pot fi confecţionate din materiale plastice, metalice, combinate, cu fir, cu şurub (fără contur).
Ramele din metal:
- au o durată de viaţă mai lungă, dar trebuie bine întreţinute;
- persoanele care au o piele sensibilă trebuie să-şi aleagă rame din aliaje hipoalergice.
Ramele din plastic:
- sunt de regulă mai uşoare decât cele din metal;
- unele tipuri de rame din plastic se dilată şi se contractă la modificările de temperatură şi trebuie să fie ajustate mult mai des. Ramele de ochelari sunt formate din:
- cadrul ramei (anouri);
- braţe;
- balamale;
- șaua nazală;
- nituri;
- şuruburi;
- pufere;
- canalul ramei.
Mulţi îşi aleg rama înainte de a avea reţeta pentru ochelari, ceea ce este greşit. Alegerea ramei se face în funcţie de prescripţie, dar şi în funcţie de preferinţele exprimate, specifice stilului de viaţă propriu.
Întrebări frecvente:
Alegerea ramelor pentru ochelarii de vedere porneşte de la PRESCRIPȚIA MEDICALĂ. Acesta este primul pas pentru că în funcţie de dioptrii se aleg şi ramele. Consultanţii Retina Optic sunt pregătiţi să îţi ofere informaţii profesionale şi recomandări avizate pentru a te ajuta să faci cea mai bună alegere. Din punct de vedere al MATERIALELOR utilizat, putem spune ca trendul anului se referă la acetat injectat, titan şi aluminiu. Culorile vedetă sunt: roşu, negru, violet, auriu, bronz sau portocaliu. Pentru un aspect discret, ramele cu şurub sau ramele cu fir sunt cea mai bună alegere. Este foarte important ca alegerea unei rame să fie făcută şi în funcţie de FIZIONOMIA FEȚEI. O faţă rotundă are nevoie de linii drepte pentru a compensa curbele şi a crea senzaţie de îngustare şi alungire, de aceea sunt recomandate ramele pătrate sau dreptunghiulare. E bine să se evite ochelarii rotunzi, care nu vor face decât să scoată şi mai mult în relief rotunjimea feţei. Pentru o formă pătrată a feței se potrivesc cel maibine ochelarii rotunzi sau rotunjiţi, pentru a îndulci trăsăturile chipului. În nici un caz nu recomandăm ramele dreptunghiulare sau cele foarte subţiri. În definitiv, ideea nu este sa fie invizibile, ci să se potriveascăbine şi să îţi ofere un aspect agreabil. Faţa ovală este cea mai bine proporţionată, motiv pentru care alegerea ramei este cea mai simplă, gustul fiind singurul criteriu al alegerii. Un alt criteriu în alegerea ochelarilor este și CULOAREA PĂRULUI, pentru a evita anumite contraste cromatice neplăcute. Persoanele blonde pot alege o ramă în nuanţe deschise şi pastelate, care vor conferi chipului un surplus de lumină şi căldură. Persoanele cu părul şaten pot alege rame în nuanţa bronzului, evitându-le pe cele de culoare închisă ori pastelate. O persoană brunetă poate opta pentru rame aurii sau argintii, dar şi de culoare maro. Recomandăm evitarea nuanţelor pastelate sau foarte închise. Pentru un CONFORT SPORIT în timpul purtării sunt recomandate ramele din titan sau betatitan, două materiale foarte uşoare.
Lentile de ochelari
Lentilele pentru ochelari, în funcţie de materialulul din care sunt produse, se clasifică în:
lentile din sticlă organică (plastic);
lentile din sticlă minerală (sticlă);
lentile din policarbonat.
Lentilele organice (plastic):
sunt cu până la 50% mai uşoare decât lentilele minerale;
oferă protecţie UV;
sunt rezistente la şocuri (nu se sparg);
se pot monta pe orice ramă.
Lentilele minerale:
sunt recomandate pentru anumite activităţi, mai ales pentru cele care se desfăşoară la temperaturi ridicate(sudură, topitorii) sau în mediu cu mult praf (nu se zgârie);
se sparg uşor, sunt mai grele decât orice alte lentile;
se pot monta doar pe rame întregi.
Lentilele din policarbonat:
sunt rezistente la impact (recomandate pentru actvităţi sportive, copiilor, pentru un stil de viaţă activ);
sunt incasabile, sunt foarte uşoare şi elastice;
sunt recomandate pentru rame cu şurub şi fir.
După design, lentilele se clasifică în:
lentile cu geometrie sferică a suprafeţei (sferice);
lentile cu geometrie asferică/dublu asferică a suprafeţelor (asferice/dublu asferice).
Lentilele sferice: sunt lentile standard (suprafaţa este curbată).
Lentilele asferice/dublu asferice:
sunt lentile aplatizate (lentile estetice);
formează o imagine excelentă;
câmp vizual mărit (aberaţii reduse la periferia lentilei);
confort vizual optim.


Lentile de contact
În zilele noastre, tot mai mulți oameni se confruntă cu probleme legate de vedere. Fie că acestea au fost dobândite la naștere, fie odată cu înaintarea în vârstă, este important să îți corectezi vederea cu dioptria necesară. Timpul petrecut in fața unui ecran digital, poate fi și acesta dăunator sistemului ocular, așadar trebuie protejat. Mai mult de jumătate dintre români poartă ochelari de vedere și cîteva sute de mii au optat deja pentru lentilele de contact.
În timp ce unele persoane consideră că arată mai bine cu ochelari, altele îi evită, iar lentilele de contact sunt soluția cea mai bună, reușind să renunțe la ochelari fără intervenții chirurgicale. Prin urmare, ele ajută la o vedere perfectă și un cîmp vizual neobstrucționat de ramele ochelarilor, fapt care devine un mare avantaj pentru cei ce practică un sport.
Lentilelor de contact trebuie acordata o atenție specială deoarece ele au contact direct cu un organ foarte sensibil al corpului uman, motiv pentru care trebuie să ții cont de cîteva lucruri esențiale despre cum trebuie folosite și îngrijite. Acțiunile de bază pentru îngrijirea lentilelor de contact sunt: curațarea, clătirea și dezinfectarea lentilelor. Păstrează lentilele de contact numai in suportul lor, dar mai ales în soluția lor specială de întreținere. Orice altă substanță distruge lentilele de contact sau, în cel mai rău caz, poți dezvolta o infecție oculară periculoasă.


Întrebări frecvente:
Sunt cele ce pot fi purtate zilnic, timp de două săptămâni. De cele mai multe ori, materialul din care sunt fabricate este silicon-hidrogel, permițând astfel o bună oxidare a corneei. Ocazional, acestea pot fi purtate și în timpul somnului.
Sunt cele de unică folosintă, ceea ce înseamnă că după prima utilizare, trebuie aruncate. Acestea sunt cele mai comode și cele mai igienice datorită materialului subțire din care sunt confecționate, oferind o bună claritate deoarece sunt întotdeauna noi iar riscul de îmbolnavire oculară este aproape zero.
Sunt cele create pentru 30 de purtări și necesită o ingrijire responsabilă pentru a-și mentine calitatea de-a lungul perioadei de valabilitate.
Ochelari în rate!
Din practica zilnică a cabinetului nostru, știm că de cele mai multe ori pacienții renunță la soluția optimă vederii perfecte in detrimentul unui preț mai mic. Alături de partenerii noștri de la TBI Bank, dăm posibilitatea fiecarui pacient să aleagă ce este mai bun, la un preț corect si in cel mai avantajos sistem de rate.
Iată câteva avantaje pe care le puteți avea achiziționând de la noi în sistemul de rate:
Accesibilitate financiară: Cumpărarea ochelarilor în rate este o opțiune excelentă pentru persoanele care nu dispun de suficientă finanțare pentru a plăti suma integrală într-o singură tranșă. Când alegeți să achiziționați ochelari în rate, puteți să împărțiți plata în rate lunare, fară dobândă, astfel încât să puteți să faceți față mai ușor cheltuielilor.
Flexibilitate: Cumpărarea ochelarilor în rate vă oferă flexibilitatea de a alege opțiunea care se potrivește cel mai bine nevoilor și bugetului dumneavoastră. Puteți să alegeți perioada de rambursare, suma ratelor și termenul de plată care vă convine cel mai mult.
Economisirea de bani: Când cumpărați ochelari în rate, nu veți fi nevoit să plătiți întreaga sumă dintr-o singură dată. Acest lucru vă poate ajuta să economisiți bani, deoarece puteți să utilizați restul banilor pentru alte necesități.
Ușurința în achiziție: Cumpărarea ochelarilor în rate este o modalitate ușoară și convenabilă de a achiziționa ochelari noi. Puteți să achiziționați ochelarii preferați de la magazinul de ochelari preferat și să încheiați contractul de cumpărare în rate direct acolo.
Îmbunătățirea stării de sănătate: Cumpărarea ochelarilor în rate vă poate ajuta să îmbunătățiți starea de sănătate, deoarece vă va permite să vă achiziționați ochelarii de care aveți nevoie pentru a vă îmbunătăți vederea și implicit viața.
